Vaarkalender

mei
23
do
Verhuurd
mei 23 – mei 26 hele dag
mei
30
do
Hemelvaart – Waddenzwerftocht – Schipper Rob @ Waddenzee @ Waddenzee
mei 30 – jun 2 hele dag
Hemelvaart - Waddenzwerftocht - Schipper Rob @ Waddenzee @ Waddenzee | Workum | Friesland | Nederland

Weekenden met Vriendschap zijn kort maar hevig. Je hebt het gevoel dat je een week bent weg geweest.

Actief meezeilen

In dit weekend zeilen we zo veel mogelijk en varen we zo min mogelijk op de motor. We houden van de ambacht van het varen, liefst zonder elektronische hulpmiddelen. We besteden veel tijd aan de kneepjes van het varen, het navigeren. We houden ons bezig met knopen en steken, willetjes maken en zelfs zeilnaaien. Soms is één van de gasten dagschipper. Dat wordt altijd als heel leerzaam ervaren. We willen graag onze kennis en ervaring overdragen op een informele en gemoedelijke manier. Vraag de schipper over alles wat je wilt leren. Neem initiatief en ontwikkel jezelf. ’s Avonds zitten we rond de kachel en koken we met zijn allen. Meestal wordt dit een culinair hoogstandje.

Waddenzee

Als tij en wind gunstig zijn kunnen we vanuit Workum het Wad op. Bij goede omstandigheden is een retour Vlieland of De Cocksdorp zelfs mogelijk. Dat zijn dan wel lange zeildagen, maar de beloning is ook groot. Vrijdagmorgen nog in Workum, zondagavond al op een terrasje in de Dorpstraat op Vlieland.

Bemanning

De samenstelling van de bemanning is elk weekend weer anders. De meeste mensen komen alleen, soms met zijn tweeën. We hebben alle leeftijdscategorieën aan boord, van 16 tot 65, zowel mannen als vrouwen. Doordat je 2 dagen intensief met elkaar optrekt en echt samen wat beleeft ontstaan er leuke en bijzondere groepsprocessen.

Plezier

Het plezier staat hoe dan ook altijd voorop. Alles is vrijwillig. Als je wilt mag je aan alle zeilactiviteiten meedoen, als je niet wilt, geniet je gewoon alleen van het zeilen. Aan koken, schoonmaken, opruimen doen we natuurlijk wel allemaal mee. Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de meezeilweekenden!

Reserveren en informatie

Als je zin hebt om eens mee te gaan met dit zeilavontuur, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.

jun
8
za
Verhuurd – schipper Peter
jun 8 – jun 10 hele dag
jun
14
vr
Oerol – droogvallen voor Terschelling @ Seeryp, Terschelling
jun 14 – jun 23 hele dag
Oerol - droogvallen voor Terschelling @ Seeryp, Terschelling

Oerol beleven vanaf het skutsje, het heeft iets dubbels. Enerzijds de wereld van het straattheater, het ’s ochtends vroeg in de rij liggen, de voorstellingen, swingen op de Betonning. Anderzijds de rust van het scheepje, voor anker en drooggevallen op de rede van Striep, vlakbij Westerkeyn, het hart van Oerol. Je moet dan natuurlijk wel aan boord zien te komen met laag water lopend over het wad, of met hoog water. Wie is de pineut om het bijbootje te halen? Of wachten we nog een paar uur tot het water nog wat gezakt is? Het is niet altijd handig, maar je kunt het ook zo zien dat je twee vakanties in één krijgt! Afhankelijk van wie wanneer kan, varen we donderdag 13, vrijdag 14 juni of zaterdag 15 juni van Workum naar Terschelling. We blijven daar de hele week liggen. Zaterdag 22 en/of zondag 23 varen we terug naar Workum. Je kunt intekenen voor een weekend, een week, of de volle negen dagen (tweede weekend is dan gratis!). Als er voldoende ruimte is, kun je ook intekenen voor losse overnachtingen, € 40 per persoon per nacht.

jul
20
za
Bloot zeilen op het Wad – Open inschrijving – Schipper Rob @ Workum
jul 20 – jul 26 hele dag
Bloot zeilen op het Wad - Open inschrijving - Schipper Rob @ Workum | Workum | Friesland | Nederland

Het waddengebied is één van de plekken in Nederland met de meeste zon. Het is bovendien het gebied met meest uitgebreide naaktstranden. En op de Waddenzee waan je je helemaal alleen.

Alles in de wind

We organiseren in 2018 weer een blote wadweek. Bloot varen op het Wad is genieten van getij, zon, wind, speuren naar zeehonden en vogels, naar het strand op de eilanden wandelen, en als het weer het toelaat, natuurlijk bloot, oesters zoeken, lekker koken en bovenal prachtig zeilen. Door de geringe diepgang is vrijwel het gehele wad goed bevaarbaar. We komen op plekken waar je geen andere schepen aantreft. De sfeer aan boord is ongedwongen. Verslagen van afgelopen jaren kun je vinden in het logboek. Nu maar hopen op mooi weer! Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de naturistische weken! Rob is dit jaar weer de schipper van dienst.

Meezeilen

Als je zin hebt om eens mee te gaan met dit zeilavontuur, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.

aug
17
za
Natuurbeleving op het Wad – Open inschrijving – Schipper Rob @ Workum
aug 17 – aug 23 hele dag
Natuurbeleving op het Wad - Open inschrijving - Schipper Rob @ Workum | Workum | Friesland | Nederland

“ Jezelf spiegelen in de natuur”

De rijkdom van het Wad weerspiegelt de rijkdom van de mens.

Wat is jouw rijkdom?

Wie ben jij van nature?

Laat het zien of laat het ontstaan.

Tijdens de week nemen we je mee om antwoorden te vinden in de natuur, die jouw rijkdom weerspiegelt.

Het wordt een inspirerende week waar, net als op het Wad alles in samenhang is met elkaar.

Waar “met elkaar” en “alleen zijn” zich afwisselen als eb en vloed.

We laten ons een week meevoeren met het water en de wind, een zwerftocht over het Wad.

We kunnen met de platbodem kreken en prielen verkennen; stranden op een bank.

Midden op het drooggevallen Wad wandelen, omringd door de zee met haar vogels.

Luisteren naar de geluiden van het water tegen de huid van het schip, of het knisperende fluisteren van wegtrekkend water uit een droogvallende Wad-bodem.

We ontmoeten zeehonden, kleine zeediertjes, schelpen, vogels.

Vanuit de boot wandelen we naar een eiland , ontdekken prachtige zoutminnende planten, zoeken eetbare planten ,kokkels, oesters, mosselen.

Kortom: we ervaren de rijkdom van de natuur en de rijkdom in onszelf.

Ook is er “ruimschoots” de mogelijkheid om te leren zeilen, te zwemmen en te zonnen ,als of niet gekleed.

Neem wat papier en schrijf gereedschap mee, en eventueel een muziek instrument.

Rob is schipper en naturist.

Sandra is natuurcoach

Ruth is schilder en muzikant

sep
27
vr
Turfrace 2019 – Schipper Martijn @ Warmond
sep 27 – sep 29 hele dag

We varen de Turfrace als voorbereiding op de strontrace van 2019. Dus als je ook eens wilt meemaken hoe het is om een skûtsje helemaal zonder motor door Noord- en Zuid-Holland te bomen, te jagen en te zeilen, meld je dan aan!

 

 

okt
19
za
Strontrace 2019 – Schipper Martijn @ Workum sluis
okt 19 – okt 25 hele dag

We doen ook in 2019 uiteraard weer mee aan de Strontrace.