Vaarkalender

jul
15
za
Wadweek – Schipper Peter
jul 15 – jul 21 hele dag
Wadweek - Schipper Peter

Onze wadzeiltochten zijn fantastische evenementen. Je kunt bijna niet dichter bij de natuur leven dan op Vriendschap op het Wad.

Genieten op het Wad

Het Wad is Nederlands mooiste en stilste natuurgebied. Vriendschap past door zijn eenvoud uitstekend in dat overweldigende gebied. Varen op het Wad is genieten van getij, zon, wind en zee, speuren naar zeehonden en vogels, naar het strand op de eilanden, wandelen door de duinen, vissen vangen, oesters zoeken, lekker koken en bovenal prachtig zeilen. Door zijn geringe diepgang is vrijwel het gehele Wad goed bevaarbaar voor Vriendschap. We komen op plekken waar je geen andere schepen aantreft. Meer informatie vind je hier

jul
22
za
Verhuurd – Schipper Antonin
jul 22 – jul 28 hele dag
jul
29
za
Wadweek In Rep en Roer – Schipper David
jul 29 – aug 4 hele dag
Wadweek In Rep en Roer - Schipper David

In Rep en Roer is een jongerenvereniging die op het skûtsje Vriendschap zeilt. Het doel van de vereniging is jongeren een kans te geven om medeverantwoordelijk te zijn voor een origineel en bijzonder skûtsje en hiermee te varen op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee. We zijn met name gericht op jongeren/studenten van grofweg 17 tot 30 jaar.

Meezeilen

Als je zin hebt om eens mee te gaan met dit zeilavontuur, reserveer dan een kooi aan boord. Je hoeft geen lid te zijn, maar wel jong!

aug
12
za
Natuurweek met Vivienne op het Wad – Schipper Rob
aug 12 – aug 18 hele dag
Natuurweek met Vivienne op het Wad - Schipper Rob

Wind en getij sturen ons fraaie platbodem-scheepje van zandplaat naar eiland. We vallen gewoon droog op rustige plaatsen. We overnachten bijna nooit in havens. Schipper Rob en Vivienne, enthousiast ecologe, zullen jullie de bijzondere dieren en planten laten zien. Er zijn altijd wel bijzondere vondsten voor de boeg. Wat we zien wordt bepaald door de wind, eb en vloed , waar we droogvallen. Natuurlijk gaan we vogels spotten. Er is een ongelooflijke vogelrijkdom dat af en aan fladdert, foeragerend, broedend en kwetterend. Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de natuurweken of kijk eens bij onze activiteiten!

aug
19
za
Wadweek – Schipper Bernard
aug 19 – aug 25 hele dag
Wadweek - Schipper Bernard

Onze wadzeiltochten zijn fantastische evenementen. Je kunt bijna niet dichter bij de natuur leven dan op Vriendschap op het Wad.

Genieten op het Wad

Het Wad is Nederlands mooiste en stilste natuurgebied. Vriendschap past door zijn eenvoud uitstekend in dat overweldigende gebied. Varen op het Wad is genieten van getij, zon, wind en zee, speuren naar zeehonden en vogels, naar het strand op de eilanden, wandelen door de duinen, vissen vangen, oesters zoeken, lekker koken en bovenal prachtig zeilen. Door zijn geringe diepgang is vrijwel het gehele Wad goed bevaarbaar voor Vriendschap. We komen op plekken waar je geen andere schepen aantreft. Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de wadweken of kijk bij de activiteiten!

aug
26
za
Wadweek voor naturisten – Schipper Rob
aug 26 – sep 1 hele dag
Wadweek voor naturisten - Schipper Rob

Het waddengebied is één van de plekken in Nederland met de meeste zon. Het is bovendien het gebied met meest uitgebreide naaktstranden. En op de Waddenzee waan je je helemaal alleen.

Alles in de wind

Jaarlijks organiseren we blote wadweken. Bloot varen op het Wad is genieten van getij, zon, wind, speuren naar zeehonden en vogels, naar het strand op de eilanden wandelen, en als het weer het toelaat, natuurlijk bloot, oesters zoeken, lekker koken en bovenal prachtig zeilen. Door de geringe diepgang is vrijwel het gehele wad goed bevaarbaar. We komen op plekken waar je geen andere schepen aantreft. De sfeer aan boord is ongedwongen. Verslagen van afgelopen jaren kun je vinden in het logboek. Nu maar hopen op mooi weer! Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de naturistische weken of kijk eens bij onze activiteiten!

sep
2
za
Verhuurd – Schipper Coby
sep 2 – sep 3 hele dag
okt
21
za
Strontrace – Schipper Bernard @ Sluis Workum
okt 21 – okt 27 hele dag
Strontrace - Schipper Bernard @ Sluis Workum | Workum | Friesland | Nederland

Vriendschap voer in de 2008 voor het eerst de Strontrace mee met als schipper Jelle Reid de Jong, zoon van Reid. In 2009 voeren we voor het eerst zelf mee. Sindsdien hebben we bijna geen jaar meer overgeslagen.