Vriendschap

Varen met skûtsje Vriendschap is een onvergetelijke ervaring. Voor natuurliefhebbers, culinaire fijnproevers, buitenmensen, eenvoudige levensgenieters met en zonder zeilervaring is er dit jaar weer voldoende plaats aan boord. Het is altijd gezellig met een kleine groep te varen. Of je nu alleen komt of samen met je vader, vriendin of buurman. Vanaf april tot november wordt er fanatiek of relaxed gezeild op de Friese wateren, IJsselmeer en de Waddenzee. De koers is afhankelijk van de wensen van de opvarenden en natuurlijk waar de wind en stroom ons brengt. “Vriendschap” begon haar eeuwenoude bestaan als Vrouwe Christina en is in 1910 gebouwd op de werf de Pijp in Drachten. Ze is gebouwd voor vervoer over water op windkracht. Het is een stoer schip dat voor je wil werken.

Vaarseizoen 2018

Het skûtsje is na de winterklusweekenden weer klaar voor een seizoen in weer en wind op zoet en zout. Op de gastvrije werf Nieko in Franeker is er met veel plezier geklust. Vorig jaar is de elektra aan boord grondig vernieuwd, dit jaar hebben we het interieur opgefrist. Wat geroest of slecht was is weer als nieuw of anders vervangen.

Het knusse houtkacheltje kan weer branden. De hout kist is tot de rand gevuld.Natuurlijk blijven wij ook bij tegenwind jagen, bomen en vooral veel overstag gaan.  En daarna lekker slapen op de nieuwe matrassen in het ruim.

Eb en Vloed- UQ 37

Het nieuwe zusje van “Vriendschap” is de vissermanaak “Eb en Vloed”. We zeilen hiermee op dezelfde wijze. Ben je op zoek naar wat meer comfort zoals stahoogte, ruime kuip en makkelijker bediening. Zie dan www.zeilenmetebenvloed.nl

Vaarkalender

Op de vaarkalender staan weekenden en weken die je kunt boeken. Kortom reserveer tijdig een plaatsje aan boord.