WWW-week: Wieden, Weerribben, Workum – week

Zeilen met Vriendschap

WWW-week: Wieden, Weerribben, Workum – week

Met aan boord: Martijn (schipper), Ruth, Lisan, Jan, Els, Vivienne

Jahoor het begon al goed: Het schip versiert met slingers en een Sara in de Leucothea! Erg gezellig zo’n tante met bosje bloemen de hele dag achter ons bungelend.

Steeds weer werd ik er aan herinnerd als er een ballon door het warme weer knapte: PANG! Vief gefeliciteerd! PANG! Wel een beetje zielig toen haar hoofdje zelf knapte, maar wel vette pret bij elke PANG! … Het was prachtig en warm weer, dus elke ballon kwam aan de beurt en toch ging Sara niet ten onder in haar zwemvestje. Scheepsgenoten super bedankt voor deze verrassing!! Ook voor die heerlijke taart! Pfff: ‘t was dubbelop taart eten want ik had zelf ook een Sara-koek meegenomen.

En een heel groot kado gekregen: het mooiste zeilweer van de wereld, 3 a 4 BF zuid-zuidoost de hele week: heerlijk luieren dus omdat we van de Wieden naar Workum zouden gaan deze week. En na later bleek helemaal perfect als je GEHEEL afhankelijk bent van de wind en handkracht.

Wieden en Weerribben zijn in het voorjaar helemaal fantastisch: dotterbloemen, pinksterbloemen, laag riet waardoor je veel reeën ziet, nachtegalen, lepelaars, watersnippen, snorrrrrr, rietzangers en veel gele kwikstaarten: we hebben zeker vijftig vogelsoorten gehoord/gezien.

De avonden de eerste dagen nog fris, maar daar weten we wel raad mee: even hout ‘sprokkelen’ via een handig constructie op de kragge, zodat Ruth geen natte voeten kreeg. En dan lekker stoken maar.

 Op 4 mei een heel parcours afgelegd, voor het hele of het halve lapje, zeker 35 km (in rechte lijn op de kaart gemeten). In de Wieden hadden we nog geboomd tussen de bomen, maar dit was echt luxe varen. Wel met de vlag halfstok, Martijn: goed aan gedacht!
Aan gekomen in Blokzijl, bij Kaatje aan de Sluis aten wij aan boord een overheerlijke pasta met drie Michelin sterren.

En daarna nog even lekker klussen in IJlst door Martijn, Jan en Ruth, want die motorbabaren kunnen niet zonder vette handen van de motor. Kan dat met een gloednieuwe motor? Ja dat kan!
En daarna door naar Workum, via een gevraagd sleepje want de wind kwam ‘eindelijk’ eens uit de verkeerde hoek. Maar niet voordat er een mooi plaatje van de bemanning is gemaakt door Lisan.

Het was een heerlijke week!

Groet, Vivienne

Geen reacties

Geef een reactie