Wiccaweek 2009

Zeilen met Vriendschap

Wiccaweek 2009

De Wiccaweek was voor iedereen aan boord een bijzondere week, getuige de bloemlezing van foto’s, gedichten die Reina zo uit haar mouw schudde, uitspraken uit de afsluitingsceremonie en quotes uit de stroom mailtjes die na afloop circuleerde als steun bij het afkicken…

Aletha: Aan het begin van de week schreef ik een recept voor geluk in het zand: Vriendschap, zon, wind, H2O… En ziehier het eindresultaat op de foto… Het was onwaarschijnlijk makkelijk om betoverd te worden door de bemensing van de Vriendschap en de grandioze omgeving van de waddenzee….

1250436758

Ria: voor mij was grensverleggend dat ik naakt heb gezwommen; ik heb mogen ervaren hoe gemakkelijk het is om uit de kleren te gaan

1250435375

Arnoldine: wat voor mij nieuw was, was het vrije varen op het Wad, niet de betonning volgen door de slenken, maar vrij over de platen, die bij eb droogvallen; en het verzamelen van oesters, kokkels en mosselen. (Op de foto bekijkt Arnoldine Ruth’s schilderij)

1250439033

Edith: op de eerste dag heb ik gevraagd om de eenheid te ervaren; nu merk ik dat ik steeds stiller wordt en naar binnen keer.

1250437357

Ruth: ik ben gesterkt in het doen van mijn eigen ding: muziek maken

1250437379

Reina: Stil en moe begonnen met de week, en geleidelijk aan merken dat er meer en meer genoten en gedaan werd door me. Vooral is me bijgebleven dat deze acht mensen goed samen stroomden op / met Vriendschap. Ieder in zijn / haar eigenheid.

1250439094

Bernard: ik was deze week heel ontspannen, wat maakte dat ik veel mee kletste; en ik heb ook veel gelachen. En natuurlijk toilet maken als de haven weer in zicht is!

1250437613

Margriet: Altijd druk met studeren, lezen, kwebbelen, en: zeilezakje naaien… In amper vier dagen maakte ze een heel zeilezakje af, tot grote tevredenheid van de schipper!

1250438377

Annette: ik heb ervaren dat ik plezier heb niet alleen in de vrouwelijke, verzorgende rol, maar dat ik het ook fijn vind om stoere dingen te doen, zoals aan het roer staan en in de mast gehesen worden.

1250507671

Want het perspectief vanaf het water is zo anders dan vanaf de wal.Om de Waddeneilanden vanaf het water te beleven was een openbaring. De beleving van en overlevering aan de elementen is sterker,water, wind, getijden. Geen overvolle camping, medetoeristen die haast hebben. Maar de rust en ruimte van het water en het wad. Wat heb ik van dit perspectief genoten.Voor herhaling vatbaar.

Waar ik ook van genoten heb zijn jullie. Het lachen, het zingen, samen koken, serieuze gesprekken, even afzonderen, alles was er en alles mocht er zijn.

De voorpret was groot, de week zeilen was groots en de napret duurt maar voort….

1250435419

 

Reacties: 1

 1. Reina schreef:

  Complimenten voor het logboek van de wiccaweek.
  Ben blij verrast dat de foto’s van Aletha zo mooi tevoorschijn zijn getoverd met jawel mijn gedichten.

  Wat eem prachtige week nog langer laat beklijven.
  En een zoete herinnering aan de stilte van WAD.

  Lieve harte groet Reina

Geef een reactie