Warning: The magic method MchGdbcBasePublicPlugin::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/b/9/zeilenmetvriendschap.nl/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/goodbye-captcha/includes/plugin/MchGdbcBasePublicPlugin.php on line 44 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/b/9/zeilenmetvriendschap.nl/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/goodbye-captcha/includes/plugin/MchGdbcBasePublicPlugin.php:44) in /customers/d/b/9/zeilenmetvriendschap.nl/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php on line 6828 Weekje wadzeilen 10 mei 2015 – Skûtsje Vriendschap

Weekje wadzeilen 10 mei 2015

Zeilen met Vriendschap

Weekje wadzeilen 10 mei 2015

Aan boord: Bernard, Aletha, Arnoldine,Pieter

De eerste wad week zit erop. Eerst met z’n tweetjes (Bernard en Aletha) in no time van Franeker naar Schier gevaren. In Lauwersoog een dagje verwaaid gelegen met 6 BT. Daar stapten Arnoldine en Pieter aan boord en zijn we rustigjes teruggevaren via Oerd-Boschplaat langs de afsluitdijk naar Den Oever en terug in Workum. Het weer was mooi, maar soms niet warmer dan een graad of 10.

Mastboord

In Franeker de leucothea vastgemaakt aan een gerafeld touw dat nodig vervangen moest worden. Maar tot aan Lauwersoog heeft ze ons braaf gevolgd. De bruggen in het van Haringsma kanaal draaien speciaal voor ons, alleen voor de Koningsbrug in Harlingen de mast gestreken. Hup de sluis door en rechts af. Alle overige boten voeren naar Terschelling en wij hadden gelijk een rustig zuid- ZO windje in de zeilen en een wijd uitzicht … wantij gehaald en neergestreken.. vogeltjes kijken. Rust…..

Klussen in Lauwersoog; nieuwe lange pikhaak gemaakt, geel voor de mast geschilderd, mastbord bevestigd, linoleum in de kastjes op het vlak, nieuwe sleeptros Leucothea – (jaja, ze dobbert weer achter het schip aan en we hebben er flink mee geroeid over het Lauwersmeer!). Koffie bij Meer in de buitenhaven kunnen we aanbevelen; leuke creaties te bewonderen.

Motor gaf enkele malen piepje van zoet water. Bij lager toerental ging het snel over. Achteraf een lekje in de koelvloeistof circuit gevonden en verholpen, en ruim een liter koelvloeistof opgetopt. Sindsdien geen piepjes meer.

Op 15 mei de Harlingen -Terschelling sloepenrace  gekruist. Bij de start van de 34 km lange oversteek over de Waddenzee waren vele schepen toeschouwer en we hebben de optocht van verre kunnen aanschouwen.

Op 16 mei  vond de Dutch Youth Regatta plaats. (Open Dutch Championship voor Optimist, Optimist Benjamin, Laser 4.7 youth, Laser Radial Under-21, RS Feva, 29’er, Cadet, Splash, Techno 293 Under-19 en RS:X youth classes). Honderden kleine bootjes uit heel Europa voor ‘t Soal in Workum (letterlijk) in het water. Het krioelde van de  lasertjes bij de ingang. Ze sloegen regelmatig om terwijl Vriendschap op het fokje voor de wind met 5 Bft de thuishaven Workum probeerde te bereiken.  Bernard wist de ‘vliegjes’ gelukkig tijdig te omzeilen. Was wel even spannend.

In Workum wordt een nieuwe passantensteiger gebouwd op het evenementen terrein tegenover de vaste aanlegplaats. Nu gaat keren op de motor nog vrij makkelijk ( met aanwijzingen van de schipper) maar straks liggen er aan de overkant ook mooie bootjes?

Aletha

Geen reacties

Geef een reactie