Weekendje Friese meren – Open inschrijving – Schipper Rob

Datum/Tijd
Date(s) - 6 april 2018 - 8 april 2018
Hele dag

Locatie
Friese meren

Categorieën


Weekenden met Vriendschap zijn kort maar hevig. Je hebt het gevoel dat je een week bent weg geweest.

Actief meezeilen

In onze weekenden zeilen we zo veel mogelijk en varen we zo min mogelijk op de motor. We houden van de ambacht van het varen, liefst zonder elektronische hulpmiddelen. We besteden veel tijd aan de kneepjes van het varen, het navigeren. We houden ons bezig met knopen en steken, willetjes maken en zelfs zeilnaaien. Soms is één van de gasten dagschipper. Dat wordt altijd als heel leerzaam ervaren. We willen graag onze kennis en ervaring overdragen op een informele en gemoedelijke manier. Vraag de schipper over alles wat je wilt leren. Neem initiatief en ontwikkel jezelf. ‘s Avonds zitten we rond de kachel en koken we met zijn allen. Meestal wordt dit een culinair hoogstandje.

Friese meren – Súdwesthoeke

Dit weekend varen we vanuit onze thuishaven Workum. Dit biedt ons de mogelijkheid om de Friese meren op te gaan. In het vroege voorjaar is het er lekker stil en kun je genieten van de weidse vergezichten. Het is prachtig om in de voorjaar op het Hofmeer wakker te worden en de de wulpen te horen roepen.

Plezier

Het plezier staat hoe dan ook altijd voorop. Alles is vrijwillig. Als je wilt mag je aan alle zeilactiviteiten meedoen, als je niet wilt, geniet je gewoon alleen van het zeilen. Aan koken, schoonmaken, opruimen doen we natuurlijk wel allemaal mee. Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de meezeilweekenden!

Reserveren en informatie

Als je zin hebt om eens mee te gaan met dit zeilavontuur, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.