Voorjaarstocht – Vervallen in verband met Coronamaatregelen

Datum/Tijd
Date(s) - 27 april 2020 - 3 mei 2020
Hele dag

Locatie
Den Oever

Categorieën


Na een hoogstwaarschijnlijk enerverende zachtebedrace vaart Bernard Vriendschap vanuit Den Oever terug naar de thuishaven in Workum. Tijdens deze tocht zullen we via het Wad varen. Het Wad is in het voorjaar nog erg leeg. We zullen in ons in die week alleen op de wereld wanen. En misschien spotten we nog wat jonge grijze zeehonden. Die zijn dan net een maand of 2 oud. In principe plannen we 6 dagen, maar in overleg met de deelnemers kunnen dat er eventueel ook 7 worden. De kosten bedragen afhankelijk van de duur €230 of € 270.

Individueel

Net als al bij onze activiteiten richten we ons niet op gezelschappen die het schip afhuren. We vinden het leuk als we kunnen varen met een grote diversiteit. Dus singles, stellen, kleine groepjes vrienden zijn meer dan welkom om zich aan te melden!

Meezeilen naar de Eilanden

We doen altijd enkele eilanden aan zoals Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Meestal landen we op rustige plekken en eigenlijk nooit in drukke havens. Bij laag water kun je dan naar het schip lopen. Bij hoog water gebruiken we de Leukothea.

Waar opstappen

Opstappen gaat in overleg met de schipper. We stappen op in Den Oever waar we net de Zachte Bed Race hebben gevaren. We hebben voor een wadweek geen vastomlijnd plan. We laten ons leiden door de windrichting, het getij, onze zin om te varen of juist te wandelen of te vissen. We proberen altijd wel een plek te vinden waar je met het openbaar vervoer kunt komen.

Meezeilen

Als je zin hebt om eens mee te gaan met dit zeilavontuur, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.