Start van het nieuwe seizoen

Zeilen met Vriendschap

Start van het nieuwe seizoen

Afgelopen vrijdag hebben Bernard en ik bij winterse temperaturen het schip naar de werf in Franeker gebracht. We liggen daar de komende 2 weken bij Scheepswerf Nieko op de helling om lekker onderdak te kunnen schilderen.

Starten

Het schip heeft de winter goed doorstaan. De matrassen en de meeste spullen liggen bij Cornelie op de zolder naast de oude varkensstal. Vriendschap zelf heeft alle strenge vorst goed doorstaan. Er is niets stukgevroren. De motor startte in één keer. De start-accu die ik had meegenomen was niet nodig.

IJsbergen

De week ervoor waren er nog 2 vrachtschepen vastgelopen in het ijs voor de vuurtoren van Reid. Toen wij voeren was dat nog goed te zien. Langs de Friese kust lagen nog complete ijsbergen. Dankzij de harde noordoostenwind van de dagen voor onze tocht was het meeste ijs gelukkig wel weggewaaid naar lager wal.

Waddenzee

Het was heerlijk om weer buitengaats te zijn. Het moest helaas op de motor. Het is niet te doen om voor één tochtje helemaal op te tuigen. Het was met een rustig windje desondanks prachtig. We hadden laag water. De zeehondjes lagen speciaal voor ons op de banken net naast de geul.

Danny en Claudia

Toen we vlak bij Harlingen waren ging mijn telefoon. Het was mijn broer met zijn vriendin uit Baarn. Ze stonden toevallig op de dijk de hond uit te laten. Ze waren onderweg naar een vriend op Vlieland. De foto’s die zij gemaakt hebben vanuit Harlingen houden jullie nog tegoed.

In de kraan

De kraan van Nieko oogt niet meer piepjong, maar hij trekt het elke keer weer prima. De foto’s spreken boekdelen. Heel mooi is te zien hoe het onderwaterschip van onze Piipster ‘nergens’ stilstaat. Nu 2 weken schilderen en dan weer lekker varen. Met pasen optuigen en het eerste weekend!

Reacties: 1

  1. Vivienne schreef:

    Hoi!
    Wat een leuke eerste tocht en fijn dat het dikke ijs het scheepje heel heeft gelaten. (‘t was wel heerlijk schaatsen deze winter). Wat een mooi scheepje toch. Ik heb zin om komend weekend weer het nodige schuur- en lakwerk te komen doen.
    Groet, Vivienne

Geef een reactie