Overdracht VOF Vriendschap

Zeilen met Vriendschap

Overdracht VOF Vriendschap

Beste vrienden,

Het is inmiddels 22 jaar geleden dat wij, Bernard, Peter, Rob en Coby, de Vriendschap kochten; lekker varen met het gezin, met elkaar, maar minstens zo belangrijk was het dat andere mensen ook hiervan konden genieten.

En wat een heerlijk handzaam scheepje is het toch, dat originele skûtsje uit 1910, die prachtige Piipster.

In al deze jaren zijn heel veel mensen komen varen, en velen blijven elk jaar komen. Er ontstond een vaste kern van mensen; schippers en anderen die altijd kwamen zeilen, klussen en meedenken. Zij gingen zich zó verbinden met ons en het scheepje, dat we vrienden werden op en rondom het skûtsje, waardoor het een gedeelde last was met heel veel lusten.

En ja, wat is er veel gebeurd op persoonlijk vlak in deze 22 jaar, maar het skûtsje was een stabiele factor ; daar kon je altijd bijkomen, uitwaaien en vrienden ontmoeten.

En toch kwam begin dit jaar bij ons, de eerste eigenaren, het gevoel dat het wat veel werd; alweer dat klussen en regelen en nabellen en boekhouden, …

De gedachte werd geboren om voor het skûtsje andere liefhebbende eigenaren te vinden, zo mogelijk mensen die het ook zo in de vaart willen houden als wij hebben gedaan; waar ‘samen’ voorop staat en niet ´moeten’.

We zijn heel blij dat we hen hebben gevonden; Antonin en Martijn, onze trouwe schippers, nemen het stokje over en willen zich over het scheepje ontfermen! En omdat zij het op een soortgelijke manier willen gaan doen als wij deden, kunnen wij blijven meevaren, schipperen, klussen en overvaren, maar nu vanaf de ‘bijrijdersstoel’.

Wij wensen Antonin en Martijn heel veel geluk en plezier met dit prachtige skûtsje.

Zij, en wij, hopen jullie volgend jaar weer aan boord te treffen.

Hieronder gaat deze mail verder met een bericht van hen.

Warme zeilgroeten,

Bernard, Peter, Rob en Coby

Beste vrienden,

De wijze waarop Bernard, Peter, Rob en Coby invulling gaven aan het varen met de Vriendschap en zoals zij dat zelf zo mooi hebben verwoord, is ons uit het hart gegrepen. Een schip dat mensen verbindt, dat zien wij als de grote kracht van de Vriendschap.

Het is een hele prestatie om dat in ruim 20 jaar op te bouwen en vast te houden. We zien hen graag terug om nog langer te mogen genieten van de Vriendschap.

Hun keuze om afstand te nemen van het schip, hoe begrijpelijk en jammer wij en anderen dat ook vinden, verandert niet persé iets aan het reilen en zeilen van het schip.

Als de nieuwe eigenaren, die zowel Bernard, Peter, Rob en Coby als ook het schip en haar unieke karakter al lange tijd kennen, willen wij de bijzondere waarde daarvan behouden en versterken.

We hopen dat velen in de toekomst hetzelfde genoegen mogen halen uit het meevaren en meehelpen om de Vriendschap in stand te houden, zoals wij dat zelf eerder hebben ondervonden.

De komende maanden gaan we samen met Bernard, Peter, Rob en Coby werken aan de overdracht.

We houden jullie op de hoogte van de plannen voor het komende jaar en hopen jullie snel weer aan boord te mogen verwelkomen.

Met hartelijke groet,

Antonin & Martijn

Geen reacties

Geef een reactie