Naturistische Wadweek 2

Zeilen met Vriendschap

Naturistische Wadweek 2

zaterdag 9 augustus – vrijdag 15 augustus 2009

De Vriendschap lag niet aan de beloofde steiger in Lauwersoog. Dat leverde vrijdagavond in het donker een flinke zoektocht op door een onbekende haven, maar natuurlijk vonden we de skuts. Met z’n vieren was het al vlug gezellig. Volle havenkarretjes werden aan boord gestouwd, en een wijntje was dik verdiend. De rest druppelde zaterdagochtend binnen, eentje te laat met de beste smoes: de kaas vergeten!

Nog nooit gebeurd

Het zou een week worden van nog veel meer “nog nooit gebeurd” dingen: neuringlijn gebroken, zo veel alcohol aan boord gedronken zonder dronkenschap, onder de boot door zwemmen tijdens het droogvallen, spiritueel-technische problemen met het kooktoestel, buikgriep, op de sluisdeur gehangen. De rest lees je in het scheepsjournaal aan boord ;-). Zie daar ook onze Woord-van-de-Wadweek-lijst. Weer en wind zaten mee, beide niet extreem en behoorlijk goed.

Fantastische wadweek

Het was een fantastische week, met warme, lieve, hartelijke naturisten. We zeilden van plaat naar plaat, die we vaak zelf uitzochten, en soms zocht de plaat ons uit (the R-spot). Alle toplocaties werden met ons gedeeld: Simonszand, De Hon, baaitje bij Nes-Ameland, geultje bij Schiermonnikoog etc. We genoten van het kokkel- en mosselzoeken, leerden hoe ze keukenklaar te maken en te bereiden en kregen zelfs superverse oesters zo uit het Wad. We zeilden en zwommen, zochten de rust en daarna weer elkaar.

Rob bleek een geweldige, relaxed leidinggevende schipper met enorme kennis van natuur en een warm hart.

 

 

 

Reacties: 1

  1. […] De tweede week van 2009 […]

Geef een reactie