Koningsdag weekend het Wad op 25-27 April 2015

Zeilen met Vriendschap

Koningsdag weekend het Wad op 25-27 April 2015

Aan boord; Bernard, Aletha, Lauris en Vivienne

Griend

Dit jaar geen Mattenschippersrace gevaren maar een “gewoon” tochtje Waddenzee. Zaterdag na de koffie weggevaren richting ‘t Soal. Water getankt in de jachthaven en een mooie truc voor het afvaren bij de steiger geleerd.  Stootwil achter en motor in achteruit en hop… kop door de wind en wegvaren. Bij de vuurtoren van Reid en Connelie belaagd door verscheidene optimistisch van de zeilvereniging  plus 2 tegenliggers (motorjachten) werd het toch een beetje krap bij de uitgang van’ t Soal. Met beleid het IJsselmeer op en zeil gehesen buiten de betonning. Het zicht is redelijk, grijze lucht dat wel.  De sluis bij Kornwederzand stond al open en we werden als enige geschut en uitgezwaaid vanuit de toren. Flink gereefd en toch lekker hard gezeild met water in de gangboorden. Voorbij Griend onder Terschelling drooggevallen. Kacheltje aangestoken om de natte schoenen te drogen.

Borrel onder een deken

De volgende ochtend laat op, geklust ( Lauris knop op boom, Viv gasslang uit 2007! vervangen, Aletha linoleum in de keukenkastjes gespijkerd en Ber kokkels geraapt). Zeil gehesen en zonder ook maar een keer overstag te gaan naar Den Oever. Onderweg nog naar de veerdienst gezwaaid waar de ouders van Viv meevoeren. Ruim voor zonsondergang een heerlijk beschut plekje op het wad gezocht, geborreld onder een deken want met die noordoosten wind was het toch best koud.

Op koningsdag maandag scheen de zon volop. Er was geen kaart van het IJsselmeer aan boord, maar gelukkig kun je tegenwoordig allerlei appjes op je mobiel downloaden en wist Bernard nog uit zijn hoofd waar de ondiepte was. De juiste koers 60 graden op kompas. Met 8 knopen direct naar de overkant. Rob uitgenodigd in Workum voor een portie kokkels a la carte.

Aletha

Geen reacties

Geef een reactie