Zeilvereniging voor jongeren In Rep en Roer

In Rep en Roer is een jongerenvereniging die op het skûtsje Vriendschap zeilt. Het doel van de vereniging is jongeren een kans te geven om medeverantwoordelijk te zijn voor een origineel en bijzonder skûtsje en hiermee te varen op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee. We zijn met name gericht op jongeren/studenten van grofweg 17 tot 30 jaar.

Jonge vereniging

In rep en roer is opgericht in maart 2012. De vereniging staat dus nog in de kinderschoenen. Maar we hebben een leuke groep en hopen al wat sneller te groeien door andere enthousiaste jongeren die van zeilen houden aan te trekken.

Voordelen

Leden van de vereniging mogen zonder bijbetaling meevaren binnen de vaarkalender.  Per maand zijn er minimaal 2 weekenden gereserveerd voor In Rep en Roer (IRER) en in de zomer enkele weken. Tijdens deze weekenden mogen ook introducés meegnomen worden tegen IRER-tarief. Verder krijg je de kans om de kneepjes van het vak te leren van onze schippers. Zo kan je de status krijgen van maat of schipper wanneer je heb laten zien over genoeg kennis en kunde te beschikken. En tenslotte zal je af en toe een nieuwsbrief krijgen!

Wat wordt er van je verwacht

Als lid van In Rep en Roer wordt er van je verwacht dat je per jaar 4 tot 6 dagen aan het schip komt klussen. Dit is een unieke, leerzame ervaring. Elke voorjaar ligt de Vriendschap op de werf om bijgeschilderd te worden. We organiseren een aantal weekenden waar iedereen die betrokken is bij Vriendschap een weekend komt klussen. Dit is eigenlijk natuurlijk geen verplichting maar een gunst, want klussen is gezellig, leerzaam en leuk! Daarbij worden de kosten die je maakt voor het klussen vergoed. Voor overnachting wordt dan gezorgd. En er wordt van je verwacht dat je je lidmaatschapsgeld op tijd overmaakt.

Lid worden

Als je het zeilen met Vriendschap leuk vindt is het al snel voordelig om lid te worden. Je betaalt dan 200 euro voor een jaar lidmaatschap. Als lid kun je altijd binnen de mogelijkheden van de vaarkalender meezeilen. Ben je een gemotiveerde zeiler dan hebben we je erg graag bij. Om lid te worden kun je een mailtje sturen naar simon@irer.nl. Je kunt 2 keer per jaar lid worden, per 1 maart of 1 september.