Waddennatuurexcursie

Zeilen met Vriendschap

Wind en getij sturen ons fraaie platbodem-scheepje van zandplaat naar eiland. We vallen gewoon droog op rustige plaatsen. We overnachten bijna nooit in havens. Schipper Rob en Vivienne, enthousiast ecologe, zullen jullie de bijzondere dieren en planten laten zien. Er zijn altijd wel bijzondere vondsten voor de boeg. Wat we zien wordt bepaald door de wind, eb en vloed , waar we droogvallen. Natuurlijk gaan we vogels spotten. Er is een ongelooflijke vogelrijkdom dat af en aan fladdert, foeragerend, broedend en kwetterend.

Natuur beleven en eilandhoppen op UNESCO-werelderfgoed De Waddenzee

Het mooiste van het Wad blijven de uitgestrekte kwelders en droogvallende platen. We gaan meestal aan land om te struinen op kwelder, duinen of aan het strand. Natuurlijk komen zeehondjes aan bod en ook de kleinste bodemdiertjes. En alle leven op het wad is afhankelijk van elkaar. In deze waddennatuur leven planten en dieren naast elkaar en van elkaar. Met ieder getij verschijnt en verdwijnt er land. En waarom heeft ieder waddeneiland een zelfde vorm?

Het is fantastisch om daar al zeilend van te kunnen genieten. Dit is avontuur in Nederlands meest bijzondere natuurgebied. Vriendschap past door zijn eenvoud en geringe diepgang uitstekend bij dat overweldigende gebied. We koken onze eigen maaltijden aan boord: en ontdekken dat je natuur ook kunt eten! Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de natuurweken!

Meezeilen

Als je zin hebt om eens mee te gaan met dit zeilavontuur, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.