Natuurbeleving op het Wad – Open inschrijving – Schipper Bernard

Wanneer:
4 mei 2019 – 10 mei 2019 hele dag
2019-05-04T00:00:00+02:00
2019-05-11T00:00:00+02:00
Waar:
Workum
8711 AA Workum
Nederland
Kosten:
€ 270
Contact:
Natuurbeleving op het Wad - Open inschrijving - Schipper Bernard @ Workum | Workum | Friesland | Nederland

Een zwerftocht over de Waddenzee: beleef de elementen intens, met al je zintuigen wijd open. We varen waar de wind, het getij, de stroming en onze wensen ons brengen. In deze speciale week geven we bewust aandacht aan de ruimte, de stilte en haar geluiden, het ritme van de getijden, van de zon en de maan, het dieren en plantenleven. Zo zullen we voor regelmatig droogvallen op een zandbank. Wie weet komen nieuwsgierige zeehonden naar ons toe gezwommen en maken wij een wandeltocht over de zandbanken en op een Waddeneiland dat we met eb kunnen bereiken. Zonsopgang en zonsondergang bewust in stilte aanschouwen, geven onze dagen een natuurlijk ritme.

Op bepaalde momenten zal Agnes Meijs, natuurbelevingsgids, specifieke activiteiten aanbieden om de ervaringen te verdiepen en ons uitnodigen onze ervaringen met elkaar te delen. In deze week kiezen we voor verstilling, vertraging, bewust waarnemen, verwondering en verbinding tussen ons, de natuur en onze metgezellen.Praktisch gezien betekent dat ook dat we in afstemming soms tijdens het eten of varen niet zullen praten (op de noodzakelijke instructies van de schipper na!) en dat we onze mobieltjes (tijdelijk) uitschakelen. Ook fysiek mogen we genieten van zwemmen of zonnen aan dek, al dan niet in je blootje . Voel je daarin vrij met respect naar anderen.

Je hoeft geen zeilervaring te hebben, en als je belangstelling hebt, er is tijd om te leren zeilen en sturen en daarbij te ervaren hoe de boot op wind en stroming reageert. Neem vooral je nieuwsgierigheid mee en je verrekijker. Aan boord zijn een aantal natuurboeken aanwezig. Na verloop van tijd voel je je een onderdeel van de Waddenzee worden en wie weet wat er dan naar boven borrelt aan waardering voor dit prachtige gebied en wat je als ervaring meeneemt naar huis.

Geef een reactie