17/18 april van Workum naar Nederland

Zeilen met Vriendschap

17/18 april van Workum naar Nederland

17/18 april van Workum naar Nederland gevaren. Prachtig koud lenteweer.

 Zaterdag een redelijke windje, in de middag afnemend naar geen wind ;-(  …. Wel heerlijk zo’n eerste weekend weer aan boord; het gevoel van wind in de zeilen is heerlijk. Zaterdag tot laat gevaren , de ondergaande felrode zon gezien terwijl we aan het motoren waren (want geen wind en een sputterende vulkaan in IJsland). Daarna een rustige nacht in een baai op het Schokkerstrand (Ketelmeer).

Heel rustig leek het allemaal en dat kwam niet omdat er geen wind was…. er was iets anders wat opviel in al zijn afwezigheid… natuurlijk…. er waren geen strepen van vliegtuigen te zien en geen lawaai van vliegtuigen te horen. Zo moet dat honderd jaar geleden met dit scheepje ook geweest zijn; echte stilte en een volledig blauwe hemel; dat maak je niet vaak mee, prachtig!

In de buurt van Nederland een ereronde gevaren met wat meer wind. Daarna de dotterbloemen aan de kant ‘gekust’ en de ooievaars op de nesten weer na een jaar gedag gezegd. Wat een heerlijk weekend met ons vijven; Antonin, Vivienne, Joep, Marion, Vivienne en schipper Coby.

Oh ja niet vergeten; we hebben met drie alvast in de jaaglijn gelopen; alvast geoefend voor de Mattenschippersrace.

Even een beetje wind en gaan...

Even een beetje wind en gaan...

Het volgend weekend waren we helemaal klaar voor de Mattenschippersrace. Met de 11 tallige bemanning op de boot geslapen. Ik op een luchtbedje (dank Coby voor het meenemen!).

Na een heel goede start langszaamaan wat naar achteren gezakt; uiteindelijk kwamen we uit op een plaats 8… net achter het Gudsekopje. De hele dag was het al stuivertje wisselen met de Gudsekop.

De volgende dag lekker nagenieten in Jonen

De volgende dag lekker nagenieten in Jonen

Groet, Vivienne

Geen reacties

Geef een reactie